Praktisch

Home / Praktisch

Hoe ziet een schooljaar eruit?

Wij volgen zoveel mogelijk de kalender van het gesubsidieerd onderwijs. Maar er zijn een aantal uitzonderingen.

De school is open vanaf maandag om 12.30 uur.

De lessen beginnen op maandag om 13.15 uur. Zo bereikt iedereen tijdig de school. (Voorzie wel dat de jongere gegeten heeft, onderweg of thuis.)

De maandagvoormiddag wordt gecompenseerd door les op woensdagnamiddag.

We eindigen op vrijdag om 12.00 uur, zodat ook de jongeren die van ver komen in de winter voor de duisternis thuis zijn. Een lunchpakket wordt op aanvraag meegegeven aan hen die met het openbaar vervoer reizen. Deze laatsten kunnen door ons eigen busvervoer naar Brugge-station en Gent gebracht worden.

Opdat de leerling alle lessen ter voorbereiding van de examencommissie zou kunnen genieten, is het mogelijk dat hij/zij gevraagd wordt om op vrijdagnamiddag tot 17 uur de lessen te volgen. In dit geval geldt er geen meerprijs.

Op het einde van het eerste trimester wordt u door meneer en mevrouw Ringoot uitgenodigd op een sfeerrijke kerstreceptie. Op het einde van het schooljaar is er een feestelijke eindejaarsreceptie.

Vervoer

Indien gewenst begeleiden wij de leerlingen, elke maandag en vrijdag, van en naar het station van Brugge en Gent busparking voorkant Ghelamco Arena. Onze schoolbus volgt deze uurregeling.

De schoolbus rijdt stipt (behalve bij overmacht). Indien de leerling de bus niet kan halen, dient hij op eigen kracht de school te bereiken. ( Trein naar Oostende – tram naar Oostduinkerke – Groendyk)

Maandag

11.30 uur : Gent : busparking voorkant Ghelamco Arena
12.25 uur : Brugge-station : bus parking kant Sint-Michiels (park and ride zone)
12.50 uur : aankomst Oostduinkerke

Vrijdag

12.15 uur : vertrek school
12.50 uur: aankomst Brugge-station kant Sint-Michiels
13.35 uur: aankomst Gent – busparking voorkant Ghelamco Arena