Leerwijzer blijft open. Wat er ook gebeurt.

Het ministerie van onderwijs hanteert dit schooljaar verschillende kleurcodes om aan te geven welke maatregelen geïmplementeerd moeten worden op school. Dit gaat van groen tot rood, waarbij gaandeweg bij voorbeeld meer afstandsonderwijs verplicht kan worden. Dat vereist flexibiliteit van de scholen, maar niet in het minst ook van de ouders, die terug verantwoordelijk gesteld zullen worden voor de opvolging van de leerstof.

Leerlingen sterker maken

Met Leerwijzer willen we jongeren sterkere vleugels geven, niet de last verminderen. En sterkere vleugels krijg je door inzichten te verkrijgen, een brede basiskennis te verwerven, je nieuwsgierigheid te bevredigen. Dat gaat moeilijk als je het via de huiskamer moet opgelegd krijgen. Een leraar zorgt daarvoor, een expert die met hand en tand, lijf en leden een jonge mens overtuigt, en samen de leerladder beklimt. Een leraar die ook wéét waar de wolfijzers en schietgeweren liggen en die ze mét de lerende opruimt.

We laten u niet aan uw lot over

Tijdens de laatste maanden van vorig schooljaar hebben we ervaring kunnen opdoen met alle opgelegde maatregelen. Daarom blijft Leerwijzer open, welke kleur we ook toegewezen krijgen. Dankzij ons internaat kunnen we onze leerlingen ten allen tijde opvangen, ook bij ‘code rood’. Wij laten onze leerlingen en hun ouders dus nooit zomaar aan hun lot over.